1200 Kişilik Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Faaliyetlerine Devam Ediyor.

1200 Kişilik Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Faaliyetlerine Devam Ediyor.

20Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehir’e kazandırdığı ve Türkiye’nin sayılı kültür-sanat ve kongre merkezlerinden biri olan Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi, 27 Aralık Cuma günü ünlü sanatçı Fatih Erkoç’un vereceği konserle açıldı.

Büyükşehir Belediyesi gerek kültür – sanat gerek turizm alanında Eskişehir’e büyük katkılar sağlayacak olan bir yatırımı daha Eskişehirlilerin hizmetine sundu. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı büyük ölçekli yatırımlarla turizm merkezi haline gelen Eskişehir, yine Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi projesi ile kongre turizmine de adım atıyor.

1200 kişilik çok amaçlı salonu, sanat galerileri ve çok katlı otopark alanı başta olmak üzere her şeyi ile örnek bir tesis olan Atatürk Kültür sanat ve Kongre Merkezi, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın 27 Aralık Cuma günü vereceği muhteşem bir konserle açıldı. Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Fatih Erkoç’un solist olarak katıldığı konserin orkestra şefliğini ise Ender Sakpınar yaptı.

Teknolojinin tüm yeniliklerini bir araya getiren, her türlü ulusal ve uluslararası kongre, seminer, toplantı, konferans ve kültürel etkinliğin düzenlenmesine olanak sağlayacak olan kongre merkezi kullanım açısından mükemmel bir mimariye ve teknik altyapıya sahip. Merkezde, döner sahnesi, orkestra çukuru ile büyüyüp küçülebilen sahneye sahip 1200 kişi kapasiteli büyük bir izleyici salonu, 6 sanat galerisi, üç adet fuaye alanı, beş adet sanat çalıştayı odası, engelli ziyaretçiler için rampa ve özel asansörler ve çok katlı kapalı bir otopark bulunuyor.